Aperitīvs ar bumbieriem, rozmarīnu un sauso ābolu sidru
2. marts, 2023 pl. 20:54,
Nav komentāru
Sastāvdaļas 2 glāzēm:
- Mazliet brūnā cukura
- 1/2 citrona
- 200 ml bumbieru sulas
- 2 rozmarīna zariņi
- ¼ tējkarotes kardamona
- 200 ml Sabiles sausais ābolu sidrs
Pagatavošana:
- Dažas stundas pirms pagatavošanas sulu un sidru liek ledusskapī atdzesēt.
- Ņem glāzes un samitrini to malas, apslaukot ar citrona pusi. Cukuru uzber uz šķīvīša un iemērc tajā glāzes maliņu, aplipinot ar cukuru.
- Blenderī ielej bumbieru sulu un iespied sulu no citrona puses, pievieno kardamonu un pāris lapiņas rozmarīna. Rozmarīna intensitāte var sabojāt dzērienu, tāpēc neieliec par daudz!
- Dzērienu blendē tikai dažas sekundes.
- Nogaršo - sulai vajadzētu būt skābenai un nedaudz saldai. Ja vēlies skābāku dzērienu, pievieno vēl mazliet citronu sulas un iemaisi.
- Sulu uzmanīgi lej glāzēs caur sietiņu, nokāšot sablendēto rozmarīnu un biezumus. Sulai glāzē pielej 100 ml sausā sidra un glāzi dekorē ar rozmarīna zariņu. Pasniedz uzreiz!