Sildošie sidra keksiņi
21. novembris, 2022 pl. 15:03,
Nav komentāru
*attēls ilustratīvs
Mīkla 14 keksiņiem:
- 200g cukura
- 125g miltu
- 1 tk cepampulvera
- ½ tk cepamās sodas
- ½ tk sāls
- 1 tk kanēļa
- ¼ tk muskatrieksta
- 2 olas
- 60 ml eļļas
- 60 ml piena
- 120 ml Sabiles vai Gardener's sidra, istabas temperatūrā
Glazūrai:
- 115 g mīksta sviesta
- 650-750 g pūdercukura
- 1 ēdk piena
- 2 ēdk sidra
- šķipsna muskatrieksta un kanēļa
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pa vienai iemaisi olas, tad iejauc eļļu un pienu. Visbeidzot iemaisi sidru, pārstāj maisīt, tiklīdz sidrs ir viendabīgi izmaisīts.
Izklāj papīra trauciņus keksiņu formās, vai ieeļļo tās. Katrā trauciņā iepildi mīklu līdz pusei. Cep keksiņus 18-20 minūtes, līdz tie zeltaini apbrūnē. Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist, pirms uzklāj glazūru.
Kamēr keksiņi cepas, izmantojot mikseri uzkul sviestu, pamazām pievienojot apmēram ceturtdaļu pūdercukura. Turpinot miksēt, pievieno garšvielas, pienu un sidru, tad pakāpeniski atlikušo pūdercukuru. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, palielini miksera jaudu un kul, kamēr glazūra uzputojas viendabīga un gaisīga. Glazūru uzklāj atdzisušiem keksiņiem, izmantojot konditorejas maisiņu.
Vari izdekorēt kekiņus ar žāvēta ābola šķēlīti un šķipsniņu kanēļa.