Grilēti dārzeņi sidra vinegretā
*attēls ilustratīvs
Dārzeņi grilēšanai:
- 1 cukini
- 1 baklažāns
- 4 šalotes sīpoli
- 250g šampinjonu
- 2 gab. dzeltenās vai paprikas
Vinegretam:
- 4 daiviņas ķiploka
- ½ čili pipars
- Bunte pētersīļu
- Olīveļļa
- Balzāmetiķis
- Gardener’s sausais ābolu sidrs
- Sāls, pipari, cukurs
Pagatavošana:
Visus dārzeņus nomazgā, nosusina un sagriež grilēšanai piemērotās šķēlēs. Uz sakarsētas grilpannas (var arī izmantot parasto pannu), bez taukvielām strauji apcep katru dārzeņa šķēli no abām pusēm. Dārzeņiem jābūt apbrūnējušiem, taču nedaudz kraukšķīgiem no iekšpuses. Atsevišķi gatavo vinegretu. Smalki sakapā ķiploku, čili, pētersīļus. Pievieno olīveļļu, balzāmetiķi un Gardener’s sauso sidru, pēc garšas pievieno sāli, piparus un šķipsnu cukura. Ar dakšiņu vai putojamo slotiņu strauji samaisa. Grilētos dārzeņus pārlej ar vinegretu un apmaisa. Var pasniegt uzreiz siltus, vai atstāt uz pāris stundām iemarinēties. Pasniedz kopā ar atdzesētu Gardener's ābolu sauso sidru.